Atacurile teroriste nu vor periclita cooperarea universitară în UE

Un grup de studenți masteranzi și profesori ai ULIM au revenit din Bruxelles, cu trei zile înaintea atacurilor teroriste de la aeroportul internațional din capitala Belgiei. Dascălii și studenții noștri au participat la un colocviu internațional, desfășurat, la Universitatea ”Vrije” și au vizitat Parlamentul European.

Cu această ocazie, vă oferim un interviu audio, realizat, azi, de jurnalista Angelina Olaru pentru Radio ECO FM cu dna Ludmila Coadă, conf. univ. doctor la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova și cu studenta masterandă, parte a grupului de la Bruxelles, Cristina Nica.

Audiați interviul pentru a afla despre impresiile studenților și cadrelor noastre didactice din capitala Belgiei. ”Actele teroriste afectează societățile, însă nu pot să le distrugă. O măsură importantă împotriva acestora este de a fi solidari la nivel de cetățeni, instituții, universități, organizații internaționale. Prin cooperare, promovăm valorile europene – democrația, drepturile omului, toleranța. Sprijinul din partea UE în derularea proiectelor internaționale educaționale va continua.

ULIM este o instituție de succes în RM, apreciată la nivel internațional, invitată să se implice în varii proiecte internaționale. De aceea, călătorind în marile centre universitare, avem de câștigat experiență utilă. Activitățile noastre sunt în numele progresului, pentru a prelua bunele practici europene în reformarea învățământului superior, dezvoltarea și democratizarea statului nostru”, spune dna Ludmila Coadă.

Din acelașii interviu aflați detalii referitoare la studiile europene, aspectele practice ale acestora și alte detalii utile referitoare la Facultatea Relații Internaționale, Științele Politice și Jurnalism din cadrul ULIM. Accesați linkul:

http://ecofm.md/index.php/component/k2/item/148-atacurile-teroriste-nu-vor-periclita-cooperarea-universitara-in-ue.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


27.05.2016