Renata Derks, maseuză profesionistă, recunoscută la nivel european:
”ULIM este universitatea cea mai potrivită pentru cariera mea”

Renata Derks este maseuză profesionistă, cunoscută în țară și străinătate, prin reprezentarea excelentă a R. Moldova în cadrul unor evenimente internaționale de profil. Deținătoare a circa 70 de diplome, obținute în urma instruirii la specialiști în practicarea masajului din Rusia, Ucraina, Cipru, Israel, R. Moldova, tânăra în prezent își face studiile la ULIM, la Facultatea Biomedicină și Ecologie, în anul II. Deși are studii universitare economice și medicale medii, tânăra s-a reprofilat pentru a avea o meserie solicitată și cu venituri fără o limită maximă.

În prezent, Renata Derks a devenit una dintre cele mai solicitate maseuze la Top Spa Fest din Rusia, un eveniment de profil, ce reunește profesioniști din multe țări ale lumii, pentru a preda și a se instrui. Tânăra este o perfecționistă, care explică faptul că masajul nu este un hobby pentru ea și a decis să-și continue studiile la ULIM, optând pentru bomedicină, ce o ajută să aibă acces la meserie prin formare profesională universitară.

”La ULIM, ador atmosfera și comunicarea dintre profesori și studenți”

Renata e încurajată în viitorul său profesional și de studiile de piață, conform cărora, se dovedește că a scăzut numărul de solicitări de masaje de relaxare și au crescut cererile în domeniul menţinerii stării de sănătate, adică a masajelor terapeutice.

După ani de zile de instruire în cadrul unor cursuri teoretice și practice  la cei mai buni specialiști, Renata Derks a decis că e rezonabil să-și aprofundeze cunoștințele medicale anume la ULIM, unde a găsit profesori deosebiți. ”Ei mă ajută să fiu plină de siguranță, când mă prezint la seminarele internaționale, pe care le susțin frecvent, alături de specialiști de nivel european. Pasiunea pentru această meserie a devenit ca o artă pentru mine, pe care o perfecționez mereu. Dacă nu perseverezi în profesiune, devii un ratat ca specialist.

La ULIM, ador atmosfera și comunicarea dintre profesori și studenți, mai rar întâlnită la instituții universitare din  R. Moldova. Aici sunt stimulați tinerii în domeniul biomedicinei. Cadrele didactice sunt foarte bine pregătite și agreabile. La cursurile acestor profesori, vrei să fugi. Predarea e interesantă și atractivă. Mă refer la profesorii noștri virtuoși  -  Ludmila Socolova, Vasile Socolov, Ludmila Ozol, Nadejda Gagea, Tudor Bumbac, Alexandra Russu, Nina Tălămbuță, Eudochia Zagorneanu, Natalia Sologan etc.

Optez pentru profesionalism în tot ce fac. Anume ULIM este universitatea cea mai potrivită pentru cariera mea. Recomand tinerilor care încă nu s-au decis ce studii să aleagă anume Facultatea Biomedicină și Ecologiă, pe care o apreciez ca fiind eficientă și practică”, mărturisește Renata Derks.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


03.11.2017