Diana Caraculac, studentă masterandă:
”ULIM e unica instituție de învățământ superior din RM, cu cele mai multe oportunități”

După absolvirea Facultății Științe Economice în cadrul ULIM, Diana Caraculac își continuă studiile de masterat, la Facultatea Drept. În semestrul al doilea al anului trecut academic, tânăra a câștigat o bursă prin intermediul Programului UE pentru educație, formare, tineret și sport Erasmus+, la Universitatea din Cadiz, Spania, de unde a revenit cu rezultate excelente. Această experiență a avansat-o și integrat-o în spațiul universitar european, unde ar vrea să mai ajungă, pe viitor. În Spania, Diana Caraculac a studiat dreptul UE, dreptul internațional public, engleza în domeniul criminologiei, terminologia juridică de bază în limba engleză.

Universitatea din Cadiz, o destinație academică Erasmus+, apreciată de viitori juriști

”Spania este o țară apropiată sufletului meu, am fost mereu fascinată de cultura, limba și viața spaniolilor. Acesta e și motivul opțiunii mele pentru o bursă Erasmus+, anume la Universitatea din Cadiz. Acolo am beneficiat de lecții excelente de drept internațional, susținute de profesori cu experiență vastă în domeniu. Totodată, am avut ocazia să înțeleg, cum spaniolii reușesc, de secole, să ducă un mod de viață atât de degajat și, concomitent, să edifice o țară atât de încântătoare”, povestește Diana Caraculac.

Experiența de a fi bursieră Erasmus+ la Universitatea din Cadiz a fost, precum afirmă tânăra, una de life-changing. ”Studiile la această instituție europeană de învățământ superior au contribuit semnificativ atât la o consolidare a cunoștințelor mele în domeniul dreptului internațional, cât și la schimbarea mentalității și viziunilor personale asupra viitoarei mele profesiuni.

În Spania, am interacționat, zilnic, cu studenți din Franța, Germania, România, Federația Rusă, Kazahstan, Turkmenistan etc., fapt ce a favorizat îmbunătățirea nivelului meu de cunoaștere și comunicare în limbile engleză, spaniolă și rusă. Apreciez enorm aspectul practic preponderent al studiilor la Universitatea din Cadiz și tendința profesorilor de încurajare a spiritului critic, manifestat de studenți”, afirmă Diana Caraculac.

 ”Apreciez enorm aspectul practic preponderent al studiilor”

A fost surprinsă că Universitatea din Cadiz pune la dispoziția studenților un campus virtual, unde cadrele didactice își postează toate materialele, obligatorii și opționale, pentru acces deschis. Aceasta facilitează organizarea lecțiilor online și a chat-urilor cu profesorii. O altă noutate a sistemului universitar european a fost pentru tânără ”încurajarea spiritului critic, contrar învățării după șablon - formă de studiu specifică sistemului educațional din R. Moldova”.

”ULIM este unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova, cu cele mai multe oportunități pentru studenți săi și face realizabile visele acestora. Cooperarea ULIM cu partenerii internaționali ne deschide multe uși. Ba mai mult, studiile la ULIM urmăresc nu doar formarea specialiștilor în anumite domenii, ci și a unor oameni multilateral dezvoltați, cu viziuni moderne.

Studenților interesați de oportunitățile academice ale Programului Erasmus+ le recomand insistent să nu ezite să-și încerce norocul, pentru că astfel de experiențe irepetabile îți schimbă radical viața, prin formarea de competențe profesionale și dezvoltarea unor noi abilități ca, întorcându-te acasă, să ai certitudinea că ai putea schimba ceva și în R. Moldova”, mai spune Diana Caraculac.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


29.11.2017