Cei mai buni studenți designeri, implicați în amenajări interioare, la ULIM

Un grup format din cei mai buni studenți designeri de interior elaborează proiecte de amenajare a spațiilor ULIM. În baza unei colaborări cu Compania CAPAROL Moldova, filiala reprezentanţei DAW BENŢA, au fost finisate lucrările unei săli de curs. Primele proiecte de amenajare a spațiilor ULIM aparțin Irinei Costin și lui Marcel Lazarev, ce urmează a fi aplicate în practică. În prag de admitere, absolvenții de licee care vor să devină designeri de interior sunt invitați în atelierul CAPAROL ULIM, pentru a se informa de oportunitățile de studii și practică oferite.

La modul practic, studenții noștri își aplică cunoștințele teoretice, în cadrul unui proiect nou pentru  începători. Tinerii parcurg toate etapele amenajării de interior. Mai mult, ei confecționează din mobilier vechi altul nou, deosebit de elegant și economic.

Lucrările de proiectare a spațiilor ULIM sunt concepute de Irina Costin, Andrei Oncea, Mihail Ceban (anul I) și Marcel Lazarev (anul II), ghidați de conf. univ., arhitecta Rodica Taburța de la Catedra Design.

În prag de admitere, absolvenții de licee sunt invitați în atelierul CAPAROL ULIM

”Designul interior este reprezentat de partea tehnică și de cea artistică. Sunt foarte mulțumită de această echipă, formată din cei mai talentați studenți, care sunt exemple demne de urmat pentru colegii lor. În prag de admitere, invităm tinerii care vor să devină profesioniști în acest domeniu, să afle mai multe detalii referitoare la oportunitățile ULIM pentru ei.

Ușile noastre sunt deschise la et.8, în atelierul CAPAROL ULIM, pentru a le prezenta proiectele studenților noștri și oferta de studii”, menționează arhitecta Rodica Taburța, conf. univ. la Facultatea Informatică, Inginerie, Design. 

Ocazie deosebită de-a învăța, alături de specialiști, punerea în valoare a locațiilor publice

Sprijiniți și de autorul frescelor, mozaicurilor și vitraliilor din cadrul ULIM, dl. Ion Mercic, alte grupuri de studenți sunt implicați activ în procesul de proiectare a spațiilor universitare. Domnia sa este un specialist de marcă, lucrările căruia sunt apreciate de specialiști din țară și de oaspeți din străinătate, veniți la ULIM.

Studenții deja au rezultate bune la lucrările de design interior a sălii de curs nr. 804 și a culoarului de la etajul opt, apreciate de cadrele didactice.”Amenajarea spațiului universitar  este ocazie deosebită pentru viitori designeri de-a învăța la modul practic, alături de specialiști, punerea în valoare a locațiilor publice, în mod cât mai atractiv.

De aceea, am optat pentru desfășurarea stagiului de practică a studenților noștri anume, la ULIM”, spune dl. Ion Mercic, lector în cadrul Catedrei Design.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


23.06.2017