Pictură avangardistă, la Galeria ULIM

Galeria ULIM găzduiește expoziția Grupului AVANGARD, care se lansează, în premieră, în pictura ce sparge canoanele artei tradiționale. Grupul este format din viitori specialiști de design interior și vestimentar, avându-l ca mentor pe plasticianul Vasile Dohotaru, conf. univ., maestru în arte.

”Studenți care și-au ales specialitățile design interior și vestimentar au început să realizeze compoziții în dimensiuni mari, utilizând și ornamentul național, și tehica picturii în acrilic. Astfel, fac primi pași în pictura de avangardă, în funcție de talentul și pregătirea fiecăruia. Dacă în anul I prezentau doar naturi statice, acum oferă compoziții interioriste, cerute de societate. Prima lor încercare a devenit, cu adevărat, o pasiune și un debut de bun augur”, spune pictorul Vasile Dohotaru.

Explozia cromatică și libertatea totală în plăsmuirea lucrărilor sunt principiile tinerilor. Unii dintre expozanți, indubitabil, vor avea carieră în pictură, alții – în design sau chiar business. Cert este că această experiență este necesară pentru toți.

Cristina Gârbu, studentă în anul III, la Facultatea Informatică, Inginerie, Design, vrea să devină pictoriță. ”Anul acesta, am acumulat atâta experiență în artele plastice, de care nu am obținut în trei ani de zile. Dl. Vasile Dohotaru este un profesor bun și un colorist interesant, de la care avem ce învăța. Am studiat numai doi ani de pictură, însă experiența de bază în artele plastice am căpătat-o la ULIM”, menționează una dintre expozante.

Iubitorii de artă sunt invitați să admire creațiile tinerilor ambițioși și să-și lase impresiile într-un catalog pentru vizitatori.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


28.05.2016