Concursul de oratorie (Public Speaking Competition)

La data de 24 mai 2013, cu începere de la ora 10:30, s-a desfăşurat runda finală a competiţiei de oratorie. Cu această ocazie, în vizită la ULIM a venit Excelenţa Sa, Ambasador al Lituaniei la Chişinău, Doamna Violeta MOTULAITE.

Excelenţa Sa, a dat start rundei finale de oratorie, care a întrunit elevi din diferite licee din capitală. În cadrul discursului său, oaspetele onorific a mulţumit administraţiei ULIM pentru găzduirea acestui eveniment şi a adus în dar o carte care conţine informaţii cu privire la metodele şi posibilităţile de studiere în Lituania. Cartea este depozitată la Biblioteca ULIM şi va fi disponibilă pentru toţi doritorii de a se informa în acest sens. 

            În cadrul competiţiei, compusă din 2 runde, participanţii şi-au prezentat discursurile în limba engleză, temele fiind cele mai diverse şi la libera alegere. Prima etapa a fost cea preliminară în cadrul căreia elevii au fost divizaţi în 3 grupe, a câte 4-5 elevi. Pentru a doua etapă, au fost selectaţi elevii cu aptitudini deosebite în arta oratorică. Cei trei finalişti, au concurat pentru premiul principal, o bursă în cadrul Summer Language Institute la Universitatea Internaţională din Lituania. Este de menţionat faptul că fiecare participant la competiţie a primit câte un cadou oferit de către Ambasada Lituaniei la Chişinău.

            Evenimentul a fost organizat de către Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială şi Centrul pentru Cooperare Internaţională ULIM în colaborare cu Universitatea Internaţională din Lituania. Moderator al evenimentului a fost Irma Balciunaite, de la Universitatea Internaţională din Lituania şi care totodată a făcut parte din juriu. 


25.06.2014