VIDEO Cicerone Rotaru, singurului român, membru al Academiei Franceze de Agricultură,a devenit Doctor Honoris Causa ULIM

La ULIM, a avut loc ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa singurului român, membru al Academiei Franceze de Agricultură, membru al Academiei de Științe din New York, întemeietorul unei științe noi în domeniul forestier, care pleacă de la conceptul global, bazat pe studii interdisciplinare în apărarea mediului.

Evenimentul a beneficiat de participarea ambasadorilor extraordinari și plenipotențiari ai Franței și României în RM – dlor Pascal Vagogne și Marius Lazurcă. La ceremonie au mai fost prezenți savanți academicieni din RM și deputata Maria Ciobanu.

Cicerone Rotaru este un exemplu excepțional de intelectual român emigrat în Franța, care a reușit să-și aducă aportul în dezvoltarea științei în context mondial. Profesor și inginer silvic format în România, are merite deosebite în cercetarea științifică forestieră, în ecologie, în învățământul superior silvic. A publicat zeci de lucrări în limbile franceză, engleză, germană, italiană, care au consacrat autorul atât în Franța, cât și pe plan internațional.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


26.10.2017